top of page

KOKIAS KLAIDAS DAROME VASARĄ?

Vasarai tik prasidėjus džiaugiesi gražia oda, tačiau veidas staiga ima ir praranda švytėjimą ir sveiką išvaizdą? Galbūt darote klaidų, apie kurias negalvojate. Į svarbiausius klausimus atsako kosmetologė Andrėja Krasnevičienė (NordClinic).


Kokias odos priežiūros klaidos pastebimos vasaros metu?


Pagrindinė problema vasaros metu yra ta, kad moterys naudoja tuos pačius produktus, kuriuos naudojo ir žiemą. Iš klienčių dažnai girdžiu, jog naudoto kremo indelis dar nesibaigė, todėl gaila išmesti, reikia pabaigti. Deja, šių priemonių tekstūros yra sunkesnės, tirštesnės ir visiškai netinkamos karštam orui. Būtent todėl oda greičiau užsikemša, ji bligza, jaučiamas kasdienis diskomforto ir sunkumo pojūtis – pablogėjus odos būklei, nori nenori reikia pasirodyti pas kosmetologą. Mano patarimas klientėms – nedarykite meškos paslaugos odai. Prisiminkite, jog net pradarytas produktas turi tam tikrą galiojimo laiką. Galbūt jį galima dar palaikyti šaltai ir sulaukti to šaltesnio meto, kuriam puikiai tiks? Šiltuoju metų laiku pereiname prie lengvesnių, fluidinių tekstūrų.

Kitas svarbus dalykas – neteisingas santykis su saulės apsauga. Lietuvoje saulės apsaugą naudoti moterys pradeda gegužės mėnesį, nors tai daryti rekomenduotina jau kovo mėnesį – t.y. tuomet, kai pasirodo pirmieji aktyvūs saulės spinduliai. Deja, bet susiduriu su liūdna situacija – klientės ateina birželio mėnesį ir teiraujasi „ką man daryti su pigmentacija“? Taip, vis dar kasryt naudokite apsauginį kremą nuo saulės, tačiau intensyvių ir rezultatyvių depigmentuojančių procedūrų teks palaukti iki rudens, kai saulės aktyvumas sumažės.


Į ką rekomenduoji atsižvelgti, ieškant tinkamų priemonių vasarai?

Vasarą puikiausiai tinka tokios medžiagos, kaip hialurono rūgštis, laisvuosius radikalus neutralizuojantys ingredientai – tos, kurios draugauja su saule ir aktyvuoja ląsteles bei jų apsaugą.

Savo klientėms vasarą rekomenduoju drėkinančią ir švytėjimo suteikiančią NCTF-ESSENCE esenciją, kuri paruošia odą prieš serumą bei kremą ir padeda efektyviau pasisavinti šių priemonių veikliąsias medžiagas. Joje – itin koncentruotas vitaminų, mineralų, koenzimų ir kitų odai būtinų medžiagų kokteilis NCTF, kuris apsaugo ląsteles nuo laisvųjų radikalų poveikio, visapusiškai regeneruoja odą. Jai susigėrus vasarą tobulai tinka priešraukšlinis dviejų fazių serumas TIME-ZERO. Abu šie produktai yra tie, kurie labai lengvai susigeria, neapsunkina odos. Ryte po jų būtinas saulės kremas, o vakare rekomenduoju kremą pagal odos problematiką.

Vasara taip pat yra labai sudėtingas metas paakiams – juk daugiau saulės, daugiau markstymosi ir mimikos. Neskyrus tinkamo dėmesio paakiams, jie pirmieji primena apie save atėjus rudeniui. Kosmetologai ir dermatologai tikrai turi ką veikti. Nepamirškime, kad paakių oda yra atskira respublika ir ji tikrai neužsikimš naudojant sunkesnės konsistencijos kremus. Labiausiai rekomenduoju TIME-FILLER EYES paakių kremą. Paakių odai tokios priemonės yra būtinos, kadangi padeda išsaugoti odos elastingumą. Didžiulis šio kremo pliusas yra tai, jog jis sukurtas specialiai tiek kovai su raukšlelėmis aplink akis, tiek pačių blakstienų regeneracijai bei augimui paskatinti. Juk vasarą blakstienos gauna daugiau saulės, yra nugairinamos, todėl joms reikalinga papildoma apsauga.




Ar skiriasi brandžios ir jaunos odos priežiūra vasarą?

Pagrindas tikrai nesiskiria, reikia atsiminti pagrindines taisykles – intensyvus drėkinimas, apsauga nuo saulės, tinkamos tekstūros. Taip pat labai svarbu gerai nuvalyti ir prausti odą. Vasara yra FOAM-CLEANSER prausiklio metas, ne vien micelinio vandens. Rekomenduočiau veidą prausti prausikliu, o po to miceliniu vandeniu tik nuvalyti makiažo likučius. Jeigu oda riebi, vakare nusiprausus ir nusausinus veidą, dar rekomenduočiau perbraukti odą OXYGEN-PEEL mikropilingu, tačiau būtina ryte naudoti saulės apsaugą.

Kodėl vasarą taip svarbu prausti, o ne tik valyti odą?

Elementaru – oda daugiau kemšasi. Dėl šiltų orų oda išskiria daugiau sebumo, aplinkoje tvyro dulkės, tarša. Aišku, priklauso kokia vasarą – praėjusiais metais vasara buvo labai palanki odai, tačiau šiemet moterys jau labai anksti ėmė pastebėti, kad oda kemšasi ir atrodo prastai. Į mane dėl odos valymo procedūrų kreipiasi jau birželio mėnesį – tai daug ką pasako apie šiųmetės vasaros nepalankumą odai. Tuo pačiu ir signalizuoja apie tai, kad priežiūra namie turėtų būti nuoseklesnė ir kruopštesnė. Būtina nepamiršti ir vizito pas specialistą.



213 peržiūrų
bottom of page