top of page

DĖMESIO CENTRE: ANTIOKSIDANTAI



Jei obuolio skilteles apšlakstėte citrinų sultimis, kad jos nepradėtų ruduoti, tai panaudojote citrinose esančius antioksidantus, kurie pasižymi apsauginėms savybėmis. Išsiaiškinkime daugiau apie šias molekules ir tai, kokią reikšmę jos turi odos priežiūrai.


KAS YRA ANTIKOKSIDANTAI?

Augalų karalystėje yra neįtikėtinai didelė antioksidantų įvairovė. Geriausiai žinomi yra vitaminas C ir vitaminas E, taip pat polifenoliai.


Kai kuriuose maisto produktuose, pavyzdžiui, žaliojoje arbatoje ar ciberžolėje, antioksidantų yra ypač daug.


Mineralai, pavyzdžiui, cinkas ir selenas, taip pat gali turėti antioksidacinių savybių.


Mūsų ląstelėse taip pat yra antioksidacinės apsaugos sistemos, kuriose yra tokių fermentų kaip katalazė ir superoksido dismutazė arba tokių peptidų kaip glutationas.


KAIP VEIKIA ANTIOKSIDANTAI?

Kai kvėpuojame, mūsų plaučiai prisipildo deguonies. Šis gyvybiškai svarbus elementas siunčiamas į ląsteles, kad jos galėtų funkcionuoti ir gaminti energiją. Paradoksalu, bet deguonis gali gaminti toksiškus junginius, vadinamus laisvaisiais radikalais, kurie oksiduoja mūsų ląsteles ir pažeidžia visas jų sudedamąsias dalis.


Čia padeda antioksidantai, nes jie yra molekulės, galinčios sulaikyti ir neutralizuoti šiuos liūdnai pagarsėjusius laisvuosius radikalus. Jie veikia kaip tikra mūsų ląstelių apsaugos sistema.


KODĖL ANTIOKSIDANTAI TURĖTŲ BŪTI ĮTRAUKTI Į MANO ODOS PRIEŽIŪROS PROCEDŪRAS?

UV spinduliai, tarša, stresas ir rūkymas didina laisvųjų radikalų kiekį. Kai laisvųjų radikalų ląstelėse yra per daug, jos tampa perkrautos - šis reiškinys vadinamas oksidaciniu stresu.


Tuomet ląstelės blogiau funkcionuoja, sulėtėja medžiagų apykaita. Sulėtėja ląstelių atsinaujinimas, dėl to veido oda atrodo papilkėjusi, o ląstelių sudėtyje esantys komponentai, įskaitant kolageną ir elastiną, oksiduojasi, todėl oda praranda elastingumą. Tai lemia priešlaikinį odos senėjimą.


Aprūpindami odą antioksidantais padedame jai kovoti su oksidaciniu stresu, siekdami atkurti švytinčią odą ir užkirsti kelią senėjimo požymiams.


Keliuose FILORGA produktuose yra antioksidantų. Pavyzdžiui, mūsų regeneruojančiame serume NCEF-INTENSIVE vitamino A (retinolio) ir vitamino C derinys suteikia odai stangrumo ir švytėjimo bei koreguoja raukšles.




316 peržiūrų
bottom of page